2020. ápr 24.

Indonézia lezárta a közlekedést Ramadánra a vírus miatt - Bali

írta: chxxx
Indonézia lezárta a közlekedést Ramadánra a vírus miatt - Bali

155da9b90e971f807ba14b57b9654158--lirik-lagu.jpg

A mai nappal az indonéz kormány hozott egy rendeletet, amivel lezárták az összes nemzetközi és belföldi repülést, a hajó-, vonat járatokat, és az autópályákat június második hetéig. Ezzel eléggé egyértelművé tették, hogy a covid-19 probléma egy élő probléma a 17.000 szigeten.

Balin ez a mai napon egyáltalán nem látszott még, az utcák tele autókkal és motorokkal, mint eddig minden nap, és erős a gyanúnk, hogy erre számíthatunk ezután is. Rend a lelke mindennek :-). 

A döntés mögött valószínűleg az is van, hogy ma kezdőd(ne) Ramadán egy hónapos ünnepe, aminek a végén van Hari Raya Idul Fitri ünnepe május 24-25-én. Ez a muszlim ország legnagyobb ünnepség sorozata, amikor az emberek barátaikkal is családjukkal töltenék az időt, emiatt tízmilliók utaznának haza.

A 90%+ muszlim többségű országban tavaly a parlamenti választásokon is nagy vitákat okozott (majd fegyveres tüntetéseket) a megválasztott Joko Widodo miniszterelnök "muszlim-ellenessége" - ellenfelei szerint -, mivel Jokowi inkább képviseli a sokvallású Indonéziát. Ennek fényében a mostani döntés egy politikai tisztáldozat, viszont elkerülhetetlen.

Nos, békés ünnepeket mindenkinek!

Szólj hozzá

Indonézia COVID-19