2018. dec 10.

Fürdőruhás Mikulás Kocogás - még Balin is...egy kicsi

írta: chxxx
Fürdőruhás Mikulás Kocogás - még Balin is...egy kicsi

Az évnek ebben a szakaszában általában úgy december 1-től kikapcsolok az élet körforgásából, és nagyjából december 15-16 körül ébredek fel újra azzal a gondolattal, hogy "hű, már csak egy hét Karácsonyig és még fogalmam sincs mi lesz a fa alatt".

December közepén van 15 éve minden évben a Mikulás Kocogás, ahol füdőruciba öltözött Mikulásoknak öltözve (vetkőzve?) vonulunk be Budapest belvárosába, hogy mosolyt csaljunk a bevásárlásba belezöldült emberek és pirosra cserzett arcú turisták arcára, valamint azért, hogy minden évben segíthessünk egy gyermekekkel foglalkozó alapítvány életén valahogy. Támogatással, ajándékkal, vagy mint idén, egy gyermek kívánságának teljesítésével, idén a Csodalámpa Alapítványon keresztül.

Aztán kiderült, hogy idén az egyszeri belépési vízumom ajándéka képpen, nem fogok tudni haza repülni és vezetni a Kocogást. Szerencsére, sokan szeretik az év legvidámabb kocogását, és a segélykérésre többen is ugrottak. Viszont, ha már ők ott, én meg itt, úgy döntöttem, hogy Balin is lesz egy "szolidaritási Mikulás Kocogás", és akkor is kocogni fogok, ha egyedül leszek, egy időben a Budapesten rohangászó többiekkel (vagyis itt este 9-kor).

Így már csak a szokásos engedélyeket, helyszínt, miegyebet kellett Kiss Viki vezetésével lezongorázni, hogy a 15. alkalommal is legyen honnan elindulniuk a lelkes ruha-hiányos Mikulancsoknak. Az utolsó napig volt mit intézni, de végül a kockák a helyükre kerültek és nagyon jó hangulatú rendezvényen vagyunk túl!

Bali Mikulás Kocogás Budapest

Külön köszönet segítőinknek (Chenu Lora és anyukám a regisztrációban), a Go Active Fitnesz-nek, a Széchenyi Gyógyfürdőnek, a Csodalámpásoknak és a BRFK-nak is (mert azért nélkülük nem lehetne :-)).

15 éve úgy indult az egész, hogy egy barátomnak mondtam félhangosan, valamikor szeptemberben, hogy "milyen vicces lenne itthon is megcsinálni ezt a rendezvényt egyszer", mire ő: "miért nem idén?". Tényleg, miért is ne? Miért is ne csináljunk a "majd egyszerből" "most azonnalt"? 12 kocogóval és 24 felügyelő rendőrrel, Kozsóval és Gianni-val az oldalunkon, megtörtént az első alkalom. Azóta gyerekek százain segítettünk és milliókat tudtunk gyűjteni jó ügyekhez. Nincs még egy ilyen hangulatú rendezvény, az tuti!

Szóval Balin...vagy két-három hete jött a gondolat, hogy nem csak bejelentkezek videón, hanem itt is lesz "valami". Nem lesz akkora kihívás, mint -2 fokban kocogni otthon, de akkor is kell! A hívó szóra 3-an mondták, hogy jönnek. Ami aznap este majdnem 0-ra csökkent, mert van akinek a hely nem tetszett, van akinek a ruházat, van akinek meg "dolgozni kellett volna". Mondtam, egyedül is kocogok, szóval sebaj, kicsit igazítottam a dizájnon és hajrá.

Bali Mikulás Kocogás

A végén pedig, köszönet mindenkinek, ott álltunk az eredeti 4 fővel a Denpasari főtéren az emlékmű előtt és videón beköszöntem Budapestre, ahogy terveztem. A 30 fokban és 90% páratartalom mellett kocogás is strapás dolog volt, és a tér egyik oldalán éppen egy választási rendezvény vonzott magához rengeteg muszlim embert (a ruha és fejfedő eltéveszthetetlen volt), akiken így keresztül kellett kocognunk. Volt, akiben előítélet volt az ügyben, és azt gondolta, hogy meg fognak enni minket, vagy a felvonulók, vagy a kivezényelt katonák. De aztán kiderült, hogy túl lehet élni mindent, és senki sem bánt senkit!

Bali Mikulás Kocogás Renon

Ahogy a Kocogásokon mindig, itt is követtük a hagyományokat: megálltunk 2-300 méterenként, fekvőtámaszokat nyomtunk, söriztünk (simiztünk, vagy akármi a neve), és Karácsonyi dalokat énekeltünk a sötétben szerelmeskedő párok legnagyobb örömére (nem láttuk az arcukat, akár örülhettek is!).

Bali Mikulás Kocogás

A finis után csak 30 percig tartott megszáradni, hihetetlen, hogy mennyire nem sportolásra találták ki ezt az éghajlatot! Budapesten ilyenkor tradicionálisan a Széchenyi Fürdőbe látogatuk, ahol a vízben és a szaunában énekelve, piros sapkában érjük el, hogy a látogatók egyik fele meneküljön, a másik fele pedig sajnálja, hogy nem vízálló a mobilja! Na, ez itt nincs, szóval beértük egy közös nutellás palacsintázással és pár gombóc fagyival...

Bali Mikulás Kocogás palacsinta party

Köszönjük a Kocogóknak és segítőinknek a segítséget! 2019...legközelebb!

Szólj hozzá

Érdekességek Programok Bali