2019. júl 22.

11 féle banán az ABC-ben - Bali azért más! :-)

írta: chxxx
11 féle banán az ABC-ben - Bali azért más! :-)

Egy egyszerű bolti élményről van szó. Besétálva a helyi (nem fehéreknek való) ABC-be, először azon akadt meg a szemem, hogy van vagy 5-6 féle mangó a pultokon, és fogalmam sincs, hogy melyiket is szeretem tulajdonképpen. Egy későbbi cikkben majd kitérünk a különleges gyümölcsökre is, most menjünk a tömegesek felé:

Kicsit jobban megnézve a sorokat, további érdekességek jöttek szembe...11 féle banán. A képen a fenti lapokon van 3 x 3 féle, meg lent balra a maradék kettő (az a Berlin banán remélhetően nem import :-)):

img_7684_resize.JPGA sárga görög dinnye jobb alul meg egyáltalán kérdéses állatfajta...

Aztán jönnek az ananászok kupacai. Itt négy fajta, plusz az a Mentega is nagyon hasonlít egyre, a távolban jobbra meg az ötödik.

img_7686_resize.JPG

A papaya sem marad ki a sorból, és nem csak a mérete miatt, hanem van íze is:

img_7685_resize.JPG

A nénihez mérten jól látható a mérete az negydik fajta papayának:

img_7687_resize.JPG

A sor végén térjünk vissza a mangókra, amiből ugyebár szintén vagy 5-6 fajta kapható, és ellentétben az otthoniakkal, olyan ízük van, hogy alig várjuk már a nagy szezon elejét, amikor ismét lehet kapni a mély sárga, édes, érett mangókat. Mivel télen csak a "fehér mangó" kapható, akármi is legyen az. Egyszer Egyiptomban a szálloda kifogyott a narancsból, és mondták, hogy csak mangó van. Ismerve az ízét otthonról, húztuk a szánkat, de aztán a friss gyümölcs gondolata győzött. Elkerekedtek a szemeink az ízétől, és azóta nem is akarunk mást inni, ha lehet. Egy próbát tuti megér.

Tudom, lényegesen kevesebb fajta cseresznyéjük van meg meggyük...közel jár a nullához :-), szóval az egyensúly a helyén van, csak itt ezek a győztes gyümölcsök a versenyben, és néha a fél lábunkat odaadnánk egy jó sárgabarackos vagy szilvás gombócért! :D

Szólj hozzá

Étkezés Bali Piac