2019. júl 16.

Hogy nézne ki a tested, ha rá lenne tetoválva az életed?

írta: chxxx
Hogy nézne ki a tested, ha rá lenne tetoválva az életed?

Bali a tetováló cégek Mekkája. Minden parton, minden sarkon van legalább egy belőlük. Lassan annyit nézem őket, hogy én is elmegyek csináltatni valamit. A rajzok már készen vannak hozzá :-). 

img_2977_resize.jpg

A velünk szemben lakó srác francia. Korábban volt valamilyen éjszakai szórakozó helye Párizsban, aztán eladta és ide költözött. A medencében megláttam a hátára tetovált Bali szigetet, meg útlevél vízum bélyegeket és hasonlókat. Innen jött a gondolat...milyen lenne, ha az emberek az életük fontosabb részleteit magukra tetováltatnák, mint Maui a Moana című rajzfilmben? (az angol hangot Dwayne "The Rock" Johnsonnal jobban szeretem, de sebaj)

Neked mi lenne a testeden? Egy sípálya, évente egyszer...egy távoli sziget partja egy vitorlás hajóval...New York látképe...a Notre Dame (leégve vagy anélkül :-))? A ritka események, amiket néha-néha megélsz, meglátogatsz, és próbálsz rájuk visszaemlékezni nap mint nap, hogy valahogy kibírd még egy évig?

Valami vicces? A Karib Tenger Kalózaiból valami szexi koponyás-csontos? Egy mottó valami híres embertől? A kedvenc együttesed logója...akik talán jövőre felbomlanak majd, de akkor is egy fontos időszaka voltak az életednek?

Vagy a céljaid? Ahová még el szeretnél menni valaha? Hegyek, folyók, a Himalája, elefántok Indiában? Egy nyugdíjas fotel és egy tévé távirányító? Egy hú de marha fontos nagy meccs, ahol éppen a lelátón ülsz és mások életének szurkolsz? Egy térkép keretei, ahol ki tudod színezni az országokat, ahol már jártál?

Vagy az, ahol az életedet éled? Egy iroda, egy gurulós székkel...egy szép nagy monitor, ami nagyobb, mint a titkárnőé (20 éve egy munkahelyemen kb. erről szólt az élet :-))? Egy előléptetés...vagy a home office "szabadsága"? Esetleg a Facebook tanúságai szerint a gyereked képe, vagy a kedvenc háziállatodé...egy kutya, vagy egy álom macska? Egy fali óra, amit 6-ot mutat, hogy nehogy elfelejts haza indulni a munkahelyedről? A lakáshiteled részletének utolsó dátuma?

Valami világmegváltó cél? Ahogy megkapod a Nobel Díjat...vagy becsengeted a NY tőzsdén a cégedet a kereskedésbe...vagy csak a boltod bejárata, amit mindenki másolni akar majd? Che Guevara arca, esetleg ízléstől függően Lenin elvtársé? Még jobb ötlet: ahogy Kim Jong-un kezet fog a Dalai Lámával és megkeresztelkedik (csak hogy mindenki beleférjen a képbe)? Oh, erről jut eszembe...egy bazi nagy kereszt és mellette a válásaid és hazugságaid listája? Vagy a "kedvencem": a pisztoly + Jézus modell?

Esetleg egy hatágú csillag egy gyertyatartóval, vagy mondjuk az igen népszerű jógás Om jel (az a "30"-as kinézetű) minimum egy békegalamb társaságában?

Vagy valami nagyon távoli? Csillagok, csillagképek, égövi jegyek, asztrológiai szimbólumok? Olyan dolgok, amikről azt képzeljük, hogy eleve meghatároznak minket? Vagy inkább olyanok, amiket sosem fogunk talán elérni? Olyan, ami lehetetlent szimbolizálják, vagy olyan dolgokat, amik inspirációt adnak neked?


Plusz, ha már a sajátodat kitaláltad...mit mutatnál majd a gyerekednek? Ha abból indulunk ki, hogy első körben a te mintádat követi...mi lesz az ő karján, ha kizárólag rajtad múlik? Mint ez a bácsi Seminyak egyik kocsmájában:

img_7385_resize.JPG

Egy tetoválás olyan, mint egy házasság - kivéve, hogy több is lehet belőle egyszerre (bár ez is igazán vallás függő csak): egyszer csak elkezdődik, életed végéig rajtad lesz, és szinte biztos, hogy 50 év múlva már másképp fog kinézni, mint az első hónapban...plusz, ha nagyon akarod, el lehet tüntetni, de a nyoma mindig megmarad majd. Tényleg, ha minden barátnőd és feleséged nevét fel kellene tetováltatnod magadra?

"Megan...akarom mondani: Hollie" :-)

Mi lenne az, amire eddig is büszke voltál és akkor is büszke leszel majd...amit nem tudsz semmissé tenni, amíg csak élsz? Valami olyat választanál, ami azt mutatja, hogy honnan jöttél, vagy inkább olyat, ami azt mutatja, hogy hova tartasz, viselve a veszélyét, hogy nem érsz oda, de a nyoma rajtad marad? Neked mi lenne az? Mire emlékeztetne minden nap a tested, ha rajta lenne az életed? Lenne olyan, amikor elfogyna a hely, és azt gondolnád, hogy "na, ez lesz az utolsó, amit érdemes felrajzolni"?

(Ha tetszett, oszd meg másokkal is! :-))

 

Szólj hozzá

Érdekességek Álmok