2019. jún 03.

Mini USA Kután, egy másik világ - Bali

írta: chxxx
Mini USA Kután, egy másik világ - Bali

Erről is kell írni, annyira más! Mielőtt elindultunk ide, felmentem a Google Streetview-ra, és megnéztem az első szállásunk környékén lévő utcákat Denpasar közepén, ahol az egyetem is volt. Aztán majdnem otthon is maradtam. Ha ilyen a főváros, milyen a többi? Kulturális sokknak már a képen is elég jó volt.

Ha elkezdünk északnak sétálni Kuta Beach-en, néhány tucat étterem, McDonald's, Starbucks és Hard Rock Café elhagyása után, amiknek a látványához azért hozzá szokhattunk már, elérkezünk egy meglepő helyre. A jelek szerint valaki kitalálta, hogy ugyan már tegyük be Amerikát a tengerpartra! Így jöhetett létre a Beachwalk Mall bevásárló központ.

img_7381_resize.JPG
Az első dolog, amin megakad az ember szeme, egy Tony Roma's étterem. Nem sok országba költözött át még az USA-ból, ellenben ide sikerült. U.i. van benne egy krumpli főzelékre hasonlító étel, amit egyszer ettünk Miamiban, és utána az egész társaság két napig ölelgette a wc-t (ez nem általános, de mindig eszembe jut erről a márkáról).

img_7376_resize.JPG

 A kiválóan gondozott környezet magáért beszél. Bent meg tényleg a nyugat pompája érhető el, megfelelő összegekért. Victoria's Secret, Haagen Dazs, H&M, multiplex mozi, tucatnyi étterem, édességes bolt csoda:

img_7379_resize.JPG
Amiben giccs és csoki hegyek omlanak ránk a Tom&Jerry-ből ismert nyalókák árnyékában. Pilóta Kekszet nem találtunk, de Hershey's csokitól kezdve minden mást igen. Van, amit olcsóbban, mint a reptér Tax-free boltjaiban. 

img_7380_resize.JPG
Ha valakinek hirtelen nosztalgiája támadna a város bolt-halmos egzotikusan mocskos és "look into my shop?" világában, az bejön ide, szippant egyet a levegőbe, és máris jobban érzi magát, aztán mehet megújult erővel felfedezni a keleti csodát, amit Bali jelent.

Szólj hozzá

Érdekességek Étkezés Bali