2019. már 26.

12.000 km-ről nézve minden másnak látszik

írta: chxxx
12.000 km-ről nézve minden másnak látszik

Bali elég messze van Budapesttől (tudom, új hír:-)). Van az a vicc, hogy Kínában mutatja a vendégnek a jóember a látnivalókat: "és itt a Kínai Nagy Fal, vagy, ahogy mi hívjuk a Nagy Fal". Vannak dolgok, amiknek a nevében benne van a jelzője is, és ha elutazol messzire, akkor ezek a jelzők a fejükre állnak, vagy éppen csak értelmüket vesztik, mint a fenti helyzetben is.

Ki ne tudná hogy a piacon az egzotikus gyümölcsök között miket találhat? Varázslatos gyümölcsök, fura ízűek, és leginkább is olyanok, amik mélyhűtés alatt utazik hetekig, hogy gyorsérleléssel valami színt kapjon és megvehessük végre. Nézzük azt a képet egy cukrászdából, amin rögtön meg is akadt a szemem:

img_7024_resize.JPG

Ugye? Az egzotikus gyümölcsök: szőlő, eper, kiwi (na jó, ez oda tartozik nálunk is) és cseresznye. Cool. És akkor még nem is mentünk bele vallási, bőrszínnel kapcsolatos vagy egyéb olyan dolgokba, amik ott furák, a távolban meg átlagosak. Ahol a "musholla" (iszlám imahely a napi imákhoz) be van építve minden hajó fedélzeti tervébe, vagy minden McDonald's hátsó udvarába, otthon meg most éppen kergetjük ezerrel. Ahol a fehér emberek "videóit és Internetjét" tiltják ki (vám listásak a film DVD-k és kazetták), de cserében keményen korlátozzák a nők jogait, míg mi mindent szabadon hagyunk és néha csodálkozunk...na, ők is néha csodálkoznak :-). Valamin mindenki csodálkozik a jelek szerint.

Látjátok? Akár egy süti is mennyit tud tanítani a toleranciáról :-)?

 

Szólj hozzá

Érdekességek Indonézia Étkezés