2019. már 08.

A Csend Ünnepe után egy nappal

írta: chxxx
A Csend Ünnepe után egy nappal

img_7124_resize.JPG

Csak nem bírtuk ki a szabályokat :-). Tegnap volt a Csend (és a világ vége) Napja Balin.

Gabi reggel indított egy iPod + salsa kombóval, kérdeztem is tőle, hogy most akkor mi is történik? Aztán lekapcsoltuk.

A reggelihez a teát is melegíteni kellett valahogy, meg akkor már beraktunk egy Lecsó (Ratatouille) rajzfilmet is. Aztán megpróbáltuk a lehetetlent: kiültünk az erkélyre könyvet olvasni (bár, ez is az "önszórakoztatás" kategóriába esik, tehát amúgy tilos, de legalább nem használ áramot).

Egész nap zuhogott az eső amúgy, legalább az ihlet megvolt arra, hogy a fenekünkön maradjunk és ne menjünk ki az óceán partjára. Ebédre is nyilván kellett valamit melegíteni, szóval a tűz elég fontos része volt a napnak. Persze, ha jobban felkészülünk rá, és hideget eszünk. A házi gnocchi győzött.

A kinti 26 fokos hidegben egészen oda is fagytunk, de komolyan, a végén meleg teával (franc, megint a forraló) bújtunk be az ágyba felmelegedni.

img_7125_resize.JPGEz meg a fenti utca a másik irányban, szóval nem a piros lámpát vártuk csak meg :-).

Ha esett, ha nem, meg kellett tudnom a valóságot, az igazat, a ténylegeset! Mi a frász - nem - történik odakint? Nyilván, a képeket nem mi csináltuk, csak a buszmegállóban álltunk valaki mellett, aki ismert valakit, aki elküldte nekünk e-mailen...de ilyen volt az egész nap zsufi autó-sztráda az utca végében. Két perc csendben hallgatódzás után sem hallottuk meg a közeledő zombik zaját, ezért vissza is sétáltunk, mielőtt a helyi rendőrség szed össze minket (akarom mondani, mesélte, aki csinálta a képet).

A nagy önértékelés közben felmerült egy érdekes kérdés: Kivel töltetnéd a napot bezárva egy szobába, ha bárkit választhatnál?

Miután eloszlattuk a gondolatokat, amik olyan szavakat tartalmaztak, hogy "Maya" meg "Gold", leszűkítettük, hogy beszélgetésről van szó, mert amúgy AZT sem szabad csinálni ma.

Úgy voltam vele, hogy olyannal beszélgetnék, akivel amúgy lehetetlen lenne. Még egy Donald Trumphoz is lehetséges eljutni, bár az ő gondolatait (kinti vélemények szerint) a köz hátrányára, folyamatosan megosztja mindenkivel. Egy híres tudóssal? Az is lehetséges élőben, és még hajlandók is szoktak lenni rá. Einstein? Nem rossz, de amit ő akkor tudott, az most középiskolai tananyag. Ha ér szelfizni, akkor persze simán! Egy ember maradt a gáton: Kim Jong-un. Na, vele nem nagyon lehetséges egy interjú, mert lelőnek még előtte. Megkérdezném, hogy mi jár a pici buksijában!

A nem kortársakból hasonló elven Adolfot választanám. Az is egy érdekes nap lenne...

Este már annyira sötét volt, hogy a fürdőszobában halálos baleset lett volna sötétben tapogatózni, és ha minden igaz, akkor este 6-ig tartott az elvonulás. Az Internet másnap reggel jött vissza ismét, szóval egész nap aludt a laptopom.

A végén még mindig Gabi és én ültünk a szobában, szóval kénytelenek voltunk egymással beszélgetni :-).

Szólj hozzá

Érdekességek Indonézia Közlekedés Bali