2019. jan 22.

Segélycsomag otthonról és egyéb honvágyak - Tour de Bali

írta: chxxx
Segélycsomag otthonról és egyéb honvágyak - Tour de Bali

Nyilas Misi Reloaded. Bár, a papucsainkhoz annyira nincs szükség cipő pasztára. Apukám befutott az első segélycsomaggal. Sok dolog kapható Balin, ha esetleg nem olcsón, akkor drágán. Pláne a helyi kereseti lehetőségek szemszögéből nézve. Mégis, van, ami nem pótolható, vagy nem is akarják pótolni.

Lássuk, mi nélkül nem tudtunk élni :-)? (balról)

Piros paprika. Az a jó, mély piros, már-már zsíros állagú, eddig különösen a tojásrántottáról hiányzott.

Papírzsepi. Mindenhol lehet kapni, de olyan egyrétegű szarokat, hogy ránézésre omlik szét. Ami meg három rétegű, az is. Amerikában is ez volt a probléma, az ottani Kleenex egy trutyi. Az otthoni Zewa az egyetlen strapabíró cucc a piacon.

Sonka és kolbászok. A húsok terén vannak hiányosságok Balin. A piacon annyira tompa a húsok színe, eddig még nem mertünk belenyúlni. A csomagolt cuccok sem a Pick szalámik. Inkább nem ettünk eddig. Az említett rántotta pedig kiabált érte. Otthon Békéscsabáról hozattunk házi kolbászt és azt ettük egész évben. Ez még nem az, de egy lépés. Tudom, tudom, együnk rizst.

Toblerone. Ez nyilván nem magyar. Rendelésen kívül került a csomagba a reptéren. A csoki választék nem túl széles idekint, több helyi csoki márka van, a finom igazán a Cadbury. Néha egy-két kocka jól jön. Vagy háromszög :-).

IT cuccok otthon olcsóbbak, ez van.

Pilóta keksz. Ha azt mondom, hogy a mellékelt 6 csomag 1 hónapig sem tartott ki, akkor elmondtam az okot, ugye? Tudom, lusták vagyunk néha, de ha nagyon nincs reggeli kéznél, akkor egy forró teával megmenti a napot...azóta, hogy van (volt), ezek szerint többször is :-). Gabi anyukája jön négy nap múlva...ő többet hoz majd, reméljük...

Szoktunk néha gondolkodni, hogy mit is szeretnénk enni, ami nincs, ilyenkor a beszélgetés fonala hamar ott köt ki, hogy mákos guba, meg házi tyúk húsleves (ilyet még csak tudnánk csinálni, csak kicsit satnyák a tyúkok), meg a egy jó óbudai somlói galuska is hiányzik a menük végéről....ja-ja-ja, meg a túrógombóc, barack lekvár. És ha valaki hozna egy E80 tortát a Daubnerből. A friss mangó, meg egyéb gyümölcsök, a finom helyi ennivalók próbálják elnyomni az emlékeket, de azért kell a kikapcsolódás.

A lista időszakos elején természetesen a mindenki által posztolgatott hó áll, a Francia Alpok fehéren szikrázó csúcsai, a végtelen sípályák. Legközelebb havas helyre költözünk :-)!

Élvezzétek, amíg tart :-)!

Köszönjük a csomagot!

Szólj hozzá

Étkezés Bali