2018. dec 30.

Meleg vízű forrás a 30 fokban nem jó ötlet

írta: chxxx
Meleg vízű forrás a 30 fokban nem jó ötlet

Bali északi partja sok meglepetést rejteget. A delfineken és erőműveken kívül rengeteg vízesés és néhány forró vízű forrás is található a vulkáni hegyek lábainál, ahol egyébként nagyszerű túrákra lehet benevezni és napfelkeltét nézni aktív vulkánok kúpjairól.

Singaraja városától 40km nyugatra található a híres Banjar-i Szent Forrás (gondoltuk mi, aztán kiderült, hogy “banjar” azt jelenti, hogy “járás”...szóval nem tudjuk a nevét, de így lehet megtalálni :-). Igaz, Balin minden hely minimum szent vagy rejtett, szóval ezen nem kell meglepődni. A forráshoz vezető úton egyébként van egy templom is, ami éppen zárva volt, amikor arra mentünk, de a képek alapján megéri meglátogatni.

Banjar is a klasszikus turista központ modellt követi: boltokkal övezett út vezet a bejárathoz, ahol a szokásos póló - faragott dísz - helyi ruha kompozícióból vásárolhatunk kedvünkre, majd ezt követi a forrás köré épített, balinéz díszekkel elhalmozott fürdő. Nagyon impozáns látvány, és ha nem sütött volna pont a déli nap a fejünk tetejére, és nem lett volna amúgy is 31 fok, simán a legjobb program lenne...mondjuk az Alpokban...egy átsíelt nap után (asszem, kezd téli-honvágyunk lenni :-)).

Bali meleg fürdő

A szent víz egyben gyógyvíz is, és ha vízen járni nem is tanulunk meg tőle, forró kövön szaladni a medencék között mindenképpen igen. Papucsot vinni hasznos. Érdekes, hogy - szerintem - napközben a forróság nem előnyös a látogatók számára, mégis, fürdő 5-6 körül bezár. Én fordítva csinálnám a helyükben, de biztos oka van, hogy nem úgy van. Egerszalókon is az éjjeli fürdőzést imádtuk annak idején.

Bali meleg fürdő 2

Kimondottan élveztük, hogy kevés ember volt bent és magán-strandolhattunk. Több öltözöő fülke és csomagmegörző is van a medencék felett, valamint egy kis kávézó-étterem is rendelkezésre áll. A környező pálmafák és buja növényzet látványa kimondottan szexi külsőt kölcsönöz a fürdőnek. Nagyon tetszett nekünk...miután megtaláltuk azt a kevés árnyékot, amit a medencék fölé behajló pálmalevelek adtak. Szóval: papucs + napkrém kötelező!

Szólj hozzá

Programok Bali Singaraja