2018. dec 19.

Magyar cégek Balin, meg lehet hódítani Ázsiát is

írta: chxxx
Magyar cégek Balin, meg lehet hódítani Ázsiát is

Tegnap meghívtak Balin egy különleges eseményre, amit a Jakartai Nagykövetség szervezett, és amin mindenki itt volt, aki számít. Különleges oka volt a felhajtásnak: egy magyar turizmussal foglalkozó tech startup, a bnbmates.com sikeres előkészítés után - mint megállapodások a helyi kormányzati szervekkel és a rendszer elindítása - eljutott oda, hogy szerződéseket írjon alá a cég által összefogni kívánt helyi szolgáltatók közül néhánnyal, ünnepélyes keretek között.

Bali kormányzó helyettes beszéde

A rendezvényen jelen volt Pach Judit Nagykövet Asszony (Jakartai Nagykövetség), Dr. Tjok Oka Artha Ardhana Sukawati (Bali kormányzó helyettese), I Gusti Ngurah Rai Suryawijaya (Bali tiszteletbeli magyar konzulja), kereskedelmi szövetségek elnökei, és a nagykövetség munkatársai és sok meghívott vendég.

Sebestyén Ádám, a bnbmates ügyvezetője előadásában elmondta, mennyire fontos volt számukra, hogy már a kezdetektől bevonják a helyi szolgáltatókat a folyamatok tervezésébe, és így az applikációjuk képes lesz a legjobb minőségű programokat kínálni a turistáknak a hotelek és eseményszervezők közös munkájával.

A másik előadó Siba Ignác volt, aki a 2018-ban ENSZ “globális legjobb gyakorlat” díjat nyert Input Program nevű Széchenyi 2020-as finanszírozású tech startup fejlesztést támogató programot képviselte, és arról beszélt, hogy az otthoni mentorálási sikerek gyakorlatait alapul véve hogyan lehetne megvalósítani hasonló programokat Indonéziában is. A program egyik célja, hogy a jellemzően főváros-központú lehetőségeket eljuttassa az ország többi részébe is.

Magyarország Bali tech konferencia

Pach Judit Nagykövet Asszony beszédében kiemelte az IT területen kívüli magyar vállalkozásokat is, mint az általam itt képviselt Masuko csoport, amelynek fő tevékenysége a műanyag és egyéb hulladékokból beton előállítására alkalmas magyar szabadalom hasznosítása. Sikerült is rögtön megbeszélést egyeztetni a Környezetvédelmi Hatóság jelen lévő képviselőivel, mivel a szigeteknek (is) jelentős problémát jelent a felhalmozódó, le nem bomló hulladék kezelése, és most is jelentős mennyiségű műanyag úszkál a turisták által kedvelt nyugati partokon is, ami kedvezőtlen hatással van a bevételek 80%-t jelentő nyaraló tömegekre.

Magyarország Bali tech együttműködés 3

Reméljük, hogy minden más országban, ahol diplomatáink képviselik Magyarországot, hasonlóan sikeres együttműködéseket sikerül kialakítani a helyi politikai és gazdasági élet képviselőivel. Az igazi sikerek azok, amiket nem csak egy-egy EU támogatás validál, hanem azok, amelyeket a világpiacon is érvényesíteni lehet, és Magyarország nevéhez újabb és újabb világszerte ismert "márkaneveket" adnak hozzá.

Szólj hozzá

Érdekességek Indonézia Bali