2018. dec 07.

Delfin vadászat digitális szigonnyal - Bali

írta: chxxx
Delfin vadászat digitális szigonnyal - Bali

Az északi parton Singaraja mellett nyugatra van egy sor strand, köztük Lovina is. Fekete homokos, jamaikai hangulatú falvak sorát találjuk itt. A szállásunk melletti Rasta Resto is ezt fémjelezte.

Bali halász ladikok Jimbaran

Szoktunk azon gondolkodni, hogy mennyivel szexibb érzés egy fehér homokos parton feküdni, mint egy fekete homokos parton. Pedig ugyanaz a víz, a halak, de mégis, valahogy az a benyomása az embernek, hogy “valami nem tiszta”. Pedig aztán, különösen most, nagyságrendekkel tisztább, mint Kuta vagy Seminyak műanyagos strandjai.

Bali halász ladikok Jimbaran

Hajnali 6-kor mennek ki a napfelkeltéért és delfinekért éhes turistákat szállító fehér-kék csíkos helyi ladikok a nyílt tenger felé (mindig is akartunk hajókázni egy ilyennel). Nagyon nem akartunk felkelni, de a fejenként 1000 forintos ár győzött végül. Ennyit akkor is megér,ha utána alszunk egész nap, és Gabi még úgysem látott delfineket.

A több kilométeres partról velünk együtt több tucatnyi hajó indult el. Valamerre...mert a delfinek nem közölték előre a helyüket. Aztán kiderült a módszer. A közel 45 csónak (pontosan annyi) szétszóródott a vízen és veszettül nézték a reggeli fényben felugráló delfineket. Aki meglátta, nagy gáz, és irány feléjük. A többi hajó a zajra felkapva fejét szintén rohamra indult erre. Tucatnyi delfin azzal találta szemben magát, hogy 45 motor zaja és kb 150-200 idióta turista kiabálása nyomja el a makrélák bugyorgását. Ekkor kicsit alámerültek, reménykedve egy csendesebb jövőben, és kezdődött az egész elölről. Figyel, ugrik, gáz, roham.

A delfin okos állat (az egerek után a második :):)), egészen biztosan rájöttek már, hogy ez nem jelent veszélyt számukra. De akkor is, arra ébredni, hogy például egy hajónyi japán turista tapsolni és fütyülni kezd, amikor meglát, az talán sok. Ez a fajta digitális vadászat egyébként izgalmas volt, mégis úgy éreztük magunkat, mint egy hajtóvadászaton. Közben pedig szorgalmasan kattogtak a képek és videók, ami végül is jó, mert inkább vigyék haza a delfinek fotonjait, mint mondjuk a testrészeiket...

Szólj hozzá

Programok Strandok Bali Singaraja