2018. nov 30.

J. W. Marriott egy lábnyoma Surabayában (hotel)

írta: chxxx
J. W. Marriott egy lábnyoma Surabayában (hotel)

Surabaya egy ipari város, már Jáva sziget muszlim oldalán. Nagyon durva szélsőségekkel, átlagos mélységgel és égbe szökő kristály hegyekkel. A csillogó csodák egyike a J. W. Marriott ötcsillagos hotele. A láncnak van legalább 4-5 féle szintű terméke, és például a budapesti hotel csak egy sima Marriott. Ez meg nem.

Gyönyörű, tágas belső tér fogadja a turistát - az itt elengedhetetlen fémdetektorral együtt -, és az 5 lifttel fennakadás nélkül lehet a 24 emeletet meghódítani. 24 órás edzőterem, 4 emeleti nyitott medence, esküvői réttel, és elsőosztályú éttermekkel, a 21. emeleten az üzleti klubbal - ahol éppen most ettem meg az 5. cheesecake-emet (de amúgy is fogytunk Gabival 1,5-2 kilót a két hónap alatt, szóval van hely).

A terv az, hogy később (most este 7 van) még lemegyek a konditerembe, hogy megnyugtassam a lelkemet kicsit. Vagy csak eszek egy almát. Az ugyanannyit ér, nem? (PS: nem mentem végül le...éjfélig ettem-ittam :-))

Az estéket is ébren tölti a kedves vendég, mert a függönyt elhúzva a teljes üvegfalas szobából olyan a kilátás. A szoba hatalmas, az ágyban akkor is elalszol magadtól, ha csak ráülsz, és hogy ne kelljen nagyon sokat rohanni félig felöltözve, van 3 telefon a szobában...mert hátha kell :-).

Marriott szoba

A 2. emeleten található a japán és kínai étterem, a földszinten meg a zongora bár és egy francia étterem. Tegnap a Japánban vacsoráztunk. Az igazgató elmondása szerint Japánból importált séf van, aki nagyon tudja a dolgát, és ez a város legjobb japán étterme, ahol a menüt olvasva ismét tanulni lehet, hogy mi micsoda nem valójában az otthoni menükön...a kínaiba már be sem merek menni:-)!

Marriott japán étterem

A reggeli is a korábbi színvonalat követi, 5-6 nemzet étkei közül lehet választani, ami szinte mind frissen készül el, köztük sok inkább ebédre hasonlít, mint reggelire. Jellemző, hogy a helyiek ilyen szállodákban tartják az ünnepeket, mint házassági évforduló, gyerek medence partija, szülinap. Na, akkor lőttek aznapra egy-egy szolgáltatásnak, mert általában nem egy asztalt foglalnak le olyankor. Csak a stílus kedvéért: egy mostanában népszerű szokás, hogy csinálnak egy tortát, amit egy kalapáccsal kell széttörni. Ebbe régebben meglepiket tettek gyerekeknek, ma meg rollnikba tekert 100.000-es bankjegyeket halmoznak beléjük. Mondtam is rögtön, hogy mikor van a szülinapom :-)!

Az egyik leányzóval beszélgetve kiderült, hogy vidékről költözött fel ide dolgozni 2 éve, azóta itt van, és 3M rúpiát keres (60e forint), és elégedett vele...mert a nap végén ez a fontos, nem?

A város egyik legszebb szállodája. A néznivalók között a környéken van aktív vulkán, történeti kiállítás és a cigaretta múzeum, ahol azokról az időkről lehet képeket nézni, amikor asszonyok kézzel sodorták a helyi gyárban a cigaretta szálakat. Vagy, ahogy én is...az ember elveszik pár napra a szálloda Executive Lounge-ában :-).

Szólj hozzá

Indonézia Szállodák