2018. nov 04.

A Halloween keze Balira is elér

írta: chxxx
A Halloween keze Balira is elér

Az őszi-farsang, alias Halloween körül mindig heves poszt-vihar megy a FB-n, egyesek elzárkóznak előle és Mindszenteket akarnak csak az imperialista-hajhász amerikai burzsuj felhang nélkül és vissza követelik a régi elmélázós-szomorkodós ünnepeiket. Ilyenkor általában szoktam szólni nekik, hogy a pogányoknak vissza kellene adnunk akkor Karácsonyt meg Új Évet, és akkor már lendületből adják vissza az amerikaiak az innen ellopott Valentin alias Bálint napot is!

A halottak-szentek-mártírok ünnepe (3 napos, mint Karácsony) 31 éjjel kezdődik, a gall eredetű Halloween éjjelével, ahol az emberek - többek között - a két világ között maradottak lelkét szimbolizálva mászkáltak át egymáshoz és felvonulásokat tartottak, míg a másik két nap inkább a csendes elvonulás, imádkozás és megemlékezés ideje volt (Mindszentek és társai). A tél első napjának, a tél, mint a nyár halálának ünnepe, a vetéstől elköszönés, és később minden más sztori, amit a különböző később érkező vallások köré építettek. Aztán Amerika elvitte, csinált pár filmet róla, most meg egy csomó ember mérges emiatt...hajrá nekik!

A többi vallás elsősorban azért utálja, mert a Keresztényeket látják benne (tévesen), míg a modern kor szelleme hatására köztük is terjed az a gondolat (idézve egy muszlim vallási vezetőtől), hogy: "a gyerekem semmivel sem lesz kevésbé muszlim, ha brit telefonfülkének öltözik egy estére" :-).

Mindezt úgy írom, hogy a muszlim Indonézia hindu szigetén, Balin, az amerikai Starbucks-ban ülve hallgatom valláson kívüliként az 1857-ben megírt keresztény karácsonyi Jingle Bells-t...ami meg még a germán ajándék-hozó istenektől származik, amit később lenyúlt a keresztény folklór, ment ki Amerikába, került a fogat elé pár kanadai rénszarvas, és jött vissza Európába. És még a Mikulás Kocogás fürdőruhás kocogóit kifogásolják egyesek! :-)

Mi tegnap jutottunk el a buli estéjéig, és maximális lelkesedéssel érkezett a társaság, pár képet hoztam innen:

X-Men Volverine OriginsHalloween jelmez Bali 1

Mistique akcióbanHalloween jelmez Bali 2

A győztes: "Karate Kid, amikor a zuhanyzóban bújkál"...a szállodából letekert zuhanyrózsával együtt egy hátra erősített zuhanyfülkével, kriály!Halloween jelmez Bali 3

IT + Keresztapa vegyesHalloween jelmez Bali 4

Szólj hozzá

Érdekességek Indonézia Programok Bali