2018. okt 31.

A mesés Bali Belly Beach :-)

írta: chxxx
A mesés Bali Belly Beach :-)

(csak erős idegzetűeknek :-))

Aki szokott Egyiptomba utazni, az tudja, hogy az ország fővárosa Antinal! Ez az a gyógyszer, amit lehet (és kell) kapni szabadon a gyógyszertárban, és a helyi vizek baktériumai - vagy akármi is van benne, amihez mi nem vagyunk hozzászokva - hatására a pocakunkban elszabaduló végveszedelem ellen igencsak hatásos. Mi leszálláskor esszük az elsőt és két naponta legalább egyet-egyet, és én pl. teljesen elkerülöm a nyaralás alatt az összes potenciálisan nyers vízzel mosott gyümölcsöt, és kidobáljuk a poharakból a jeget (ki tudja miből van?)....mert, ha nem!

(Egy teória szerint a lakóhelyedtől eltérő E. Coli baktérium okozza, de akkor miért nincs ilyen bajom mondjuk az USA-ban? Illetve egyszerűen a kezekről és egyéb tárgyakról az ételekre-italokra került...nos, felesleges anyagok.)

Üdvözöljük kedves utasainkat az Air Azsia menetrend szerinti jártán a mesés Bali Belly Beach-re! A célállomáson a külső hőmérséklet 31 fok, a tenger hőmérséklete 26 fok, gyenge szél van. A tengerparton koktélok, forró pizzák, szörfdeszkák és nutellás palacsinták várják a kedves vendégeket! Amiből egy rohadt mukkot sem fogsz látni, ha nem figyelsz oda, mert a wc-n fogsz guggolni helyette!

A jelenséget itt Bali Belly-nek hívják. A csapvíz a szigeten nem iható, szerencsére a helyiek számára sem!

Mi ott rontottuk el, hogy az egyik helyi késdobáló étteremben annak ellenére is megittuk félig a teát, hogy közben megállapítottuk, hogy borzalmasan rossz íze van, és inkább a Coca-Cola bélfertőtlenítő hatását kellett volna választani! Nem is tudtuk, hogy mennyire igazunk volt!

Két lefolyása tud lenni a dolognak (nyilván csak hallottuk, mondta egy távoli rokon rokonának a szomszédja! :-)). Az egyik attól lehet, hogy a Balinéz konyha recept alapja az, hogy "végy egy marék chilit". Ha hősként legyűröd, de amúgy nem bírod, akkor lesz egy nappal később egy pillanat, amikor a vécé előtti bármilyen nullánál hosszabb sor az idő einsteint relativitásáról fog téged nagyon mélyen elgondolkodtatni. A görcs úgy érkezik, mintha mindig is ott lett volna, csak te nem vetted észre. Amikor az első nyomát érzed, siess! Én 3 méterre voltam az ajtótól, legyintettem egyet és nem indultam neki, aztán 1 ember bement előttem...elkezdtem nagyon sajnálni! Jó hír, ahogy jött, úgy megy. Csak arról szól, hogy a szervezeted szeretne minél gyorsabban megszabaduni a "méregtől", de nincs elég oka rá, hogy felül küldje ki. Szóval semmi gond!

A másik modell a fenti tea mellékhatása volt. Egyiptomi emlékeket felülíró örömöket okozott. A kezdeti kirobbanó "tisztulás" után 2-3 napig az életed legfontosabb része annak ismerete lesz, hogy pontosan hány lépésnyire van a legközelebbi wc. Az ideális távolság 1-2 méter, mert a járással megmozgatott hasizmok nyomó hatása is túl sok tud lenni néha. Próbálj meg inkább eláramlani az ajtóig és finoman rácsúszni az ülőkére! A jelenség során tetszőleges mennyiségű vizet tudsz meginni, ami nagyjából 15 perccel később távozik, és nem a veséden keresztül. Érdekes volt, mert egyáltalán nem voltam éhes három napig, és teljesen jó érzés volt a "felesleges dolgok távozása", szóval nem az otthoni gyomorrontásra hasonlított. Még véletlenül se próbáld meg azt a "kis szellentést kiengedni" pár napig! Bízz bennem! :-)

Két napig úgy voltam vele, hogy nem sietünk sehová, heverjük ki magunktól, a szervezet majd megoldja. Talán így is lett volna, de a végén meguntam, és megkérdeztem, hogy itt mi az Antinal megfelelője. Sajnos csak széntabletta van (az nem jó megelőzésre, csak kezelésre), de az hatékony. Egy dobozzal nem árt, ha van kéznél mindig.

Ezt mondja a helyi kórház: http://bimcbali.com/medical-news/bali-belly.html

A nettó matek: azért érdemes két hétre jönni Balira, mert lehet, hogy 2-3-5 napig nem érsz majd rá várost nézni, az meg elviszi az egy hét felét...szóval kell két hét! :-) Ja, és Bali fővárosa: Diatabs!

(PS: a poszt megírása után 5 perccel úgy éreztem, hogy nagyon gyorsan ki kell mennem a Starbucksból...a nap folyamán később Gabi is hasonlóan érezte, aztán most, másnap, itt fekszünk 37,8-cal és pihengetjük az újabb szériát és a lenti menü vár ránk...a hiteles újságírás itt kezdődik! :-):-))

Bali Belly menü

Szólj hozzá

Érdekességek Étkezés Bali