2018. okt 23.

Jóga álmok Balin

írta: chxxx
Jóga álmok Balin

Mióta megnéztük az Eat, Pray, Love című filmet, tudjuk, hogy Bali a jógázás, a megvilágosodás, de minimum a behapsizás fellegvára. Mindenki szent lóherét eszik, teheneket véd és rá tud hajolni a mellkasával a lábszárára! (oh, micsoda látvány...!)

Ez mind nem igaz. A jógatermek száma a Károly körúton magasabb, mint itt, és nagyon hiányoljuk is az All You Can Move kártyánkat. Viszont van, ami behozhatatlan előny itt: a környezet. Nem csináltunk jóga közbeni képeket, mert éppen az életünkért küzdöttünk, maradnak az előtte-utána képek :-).

A 7+ millió példányban eladott könyv és a film hatására egy átlagos amerikai is tudja merre van...na jó, talán azt nem...de hallott róla, hogy létezik Bali szigete. A turizmus felpörgött itt, az Ausztrálok Siófokján, mert a (szóhalmozás) túlpörgött nyugatiak Julia Roberts széles mosolyát követve hegyekben kezdtek ömleni Ubudba és környékére, ahol a film forgatási helyszíneit meglátogatva élvezhetik a gyönyörű környezetben eltöltött pillanatokat. Megvilágosodást nem árulnak, de nyugalmat igen.

Egyébként nagyszerű szórakozás egy-egy könyv történetét meglátogatni. Egyszer elmentünk Rómába hónunk alatt Dan Brown - Angels and Demons-ával, majd Párizsba a Da Vinci Code-dal és megvilágosodtunk, hogy abba az irányba mutat-e a szobor ujja, vagy nem! Mondjuk, a mi nyomozásunktól aztán felrobbanhatott volna a Kamerlengo meg az összes bíboros. Tom Hanks sikeresebb volt!

Vissza a jógához. Olyan jógatermek vannak, hogy legszívesebben ott aludnánk óra után és hallgatnánk a dzsungel susogását, meg a plafonon rohangászó gekkók (nem tudom milyen hangot adnak)-ását! Azért, próbálj meg elmélyülten meditálni, miközben a plafonon 4-5 idióta gekkó akar éppen legyeket enni. A folyamatos motorozáshoz amúgy sem árt a mély-hátizmok folyamatos edzése, szóval dupla élvezet.

Itt sem a helyi istenek alkották a termeket, biztos vannak számodra jobb meg rosszabb termek, jobb meg neked kevésbé jó oktatók, vannak nyugatról érkezett, indiai meg helyi jógik is, általában angolul mennek az órák, amit akcentustól függően vagy értesz vagy nem annyira. De ez mind nem számít: a mozgás ugyanaz, a filozófia ugyanaz, és az épületek, a balinéz építészet, a fa és a kövek összhangja, az illatok, plusz az álomszerű külső környezet kárpótol mindenért. Egy óra 80-100e IDR (max. 2.000 Ft), ha van diák- vagy egyéb hosszabb vízumod, kedvezményt kapsz. Próbálj ki 3-4 termet és biztosan találsz olyan órát, ami miatt nem akarsz majd felszállni a vissza-gépre. Bevándorlási tanácsadás ugyanitt féláron! :-)

Otthon sem rossz elvégezni egy jóga tanfolyamot, vagy elvonulni egy hétre a Mátrába gyakorolni és pihenni...de azért Ubud az Ubud...ha te is a jógakedvelők közé tartozol, egyszer az életben el kell jönnöd ide!

A fenti képen: Ubud, YogaBarn

Ha nem töltődnek be, jobb-katt az ikonon és megnyitás!Jóga termek, Bali

Jóga termek, Bali

Jóga termek, Bali

Szólj hozzá

Programok Bali Jóga Ubud