2018. sze 13.

Strandok - Seminyak (nyugati oldal)

írta: chxxx
Strandok - Seminyak (nyugati oldal)

Sanur ellentéte minden szempontból.

Buli hangulat, tele élettel, szörfösökkel, fonott ékszer- és festmény-árusokkal, szörf-oktatókkal (ők 5 méterenként el akarnak majd vinni szörföt tanulni).

A part homokja itt is nagyon finomra morzsolt kagyló és egyebek, majdnem homok. A föveny nagyon laposan és hosszan húzódik, az egyetlen különbség az apály és a dagály között a "kifutó" hossza. Dagálykor elfogy a part, apálykor 100-200 méter széles. Mögötte pedig a folyamatosan érkező hullámok, amik a (kezdő) szörfösök álma. Nagyszerűeket lehet ugrálni a hullámokba, élvezni a tenger áramlását, a külső részen pedig a homokban ülve hagyhatjuk, hogy a kijövő hullámok nyalogassák a lábunkat.

A nap fő eseménye a naplemente nézése-fényképezése-ölelgetése stb. Ekkorra a bárok, beach clubok beindítják a hangszórókat, az élő zenészeket és várják, hogy a nap lehetőség szerint ne bújjon el 2 perccel a lemenés előtt a felhőkben. Mindenki fényképez mindenkit, a legjobb és legpirosabb nap reményében. Minden áldott este :-).

Naplemente - Seminyak

A naplemente közben a parton megjelennek kisebb focizó csapatok, lovak, sétáló párok, hősiesen pózoló turisták, hogy aztán átadják a helyüket az égen az új színeknek. Sötét pirosból a rózsaszínen át a halvány-, majd sötétkékbe hajló árnyalatoknak. Gyönyörű látvány, ahogy a természet elköszön az itteni Paradicsomtól. Közben a turisták folyamatosan kattogatják a képeket, persze, a háttérben meg csak szól a zene :-).

Naplemente után - Seminyak

Szólj hozzá

Strandok Bali Seminyak