2018. sze 10.

Strandok - Sanur (keleti oldal)

írta: chxxx
Strandok - Sanur (keleti oldal)

Bali tengerpartjai sorozat:

A keleti oldalon található Sanur. Nyugodt, békés, nincs zsufi, sok étterem, kávézó van a tengerparton. Ide mentünk el először, mivel ez van legközelebb és itt van Christine-ék szállodája is, és meg is lepődtünk, hogy milyen üresség van.

A part "homokja" finomra-közepesre morzsolódott korall-maradványból áll. Ha valaki ide menne nyaralni, fontos, hogy nézze meg a napi apály-dagály szintek időpontjait. A képen látszik egy vékony fehér csík a vízben. Az a korall zátony. Előnye is van meg hátránya is.

A jó benne, hogy felfogja a hullámokat. A belső részen nyugi van, nem "harapós" a víz. Lehet kajakot vagy SUP-ot bérelni, evezgetni, élvezni a tenger nyugalmát, a háttérben Lembongan szigetével és a napfelkeltével, illetve balra előre az Agung hegy 3000 méter feletti csúcsával. Sok-sok hajó megy innen naponta át a szigetre, meg messzebbre Lombokra. Ideális családosoknak, hiszen a gyerekek bátran lehetnek a vízben a védett területen, míg a nyugati parton ez veszélyes sportág.

A hátránya, hogy ha apály van, akkor nincs víz. 20-40cm-es vízszint, alatta kövekkel meg korallal, egy gumi cipő hasznos lehet. Egyes helyeken száraz lábbal ki lehet ilyenkor sétálni a külső határig. Csak éppen úszni nem lehet. Dagálykor igen...az jó. Mivel a Hold mozgása alapján a csúcsok naponta 15-20 perccel mennek arrébb, ha valaki "rosszkor" érkezik, akkor akár 4-5 hétig is simán lehet pont a legjobb nappali időszakban vízhiány. Ekkor is lehet fürdőzni a nagyon kellemesen felmelegedő vízben, csak mást sem. Most megyünk éppen ki az időszakból, úgyhogy már nagyon várjuk a jó időt!

Rengeteg halas étterem van a parton, az egészen luxustól a kifőzde jellegű halsütőig (kedvencünk: Amphibia Warung). Akár egész napos szórakozás is megoldható, elég beköltözni mondjuk az Artotel Beach Club-ba, ahol úgy bérelhetünk napágyat, hogy közben elfogyasztjuk a kiváló konyha remekeiből a bérlési díjat, amikor iszunk egy koktélt a medencés-bárban.

Itt lehet pl. megnézni előre: https://magicseaweed.com/Sanur-Surf-Report/1272/

 

Szólj hozzá

Strandok Bali Sanur